VÅRA VINER

ArmAs Areni

Ett elegant vin med balanserad tanninstruktur. Noter av körsbär, jordgubb och vilda björnbär tillsammans med viol, blåregn och söt vanilj, i en sensationell harmoni.

PASSAR TILL

Åldrad ost, ljust kött, saftiga köttbaserade soppor samt svamppasta.

MEDALJER


ArmAs Areni Reserve

Den inhemska Areni Noir-druvan är en av de äldsta druvsorterna inom vinodling, härstammat från epicentrumet för vin, Armenien. På ArmAs har vinmakaren uttryckt dess ädla karaktär, genom att framkalla känslor som talar både om arvet av vinet och dess väsen. Efter att vinet åldrats i 22 månader i både armeniska och franska ekfat har detta rubinröda vin fått aromer av röda vinbär, färsk lavendel och mjölkchoklad. En elegant smak med en robust struktur och balanserade tanniner, samt ett beständigt avslut som är varaktigt och minnesvärt.

PASSAR TILL

Ostar, anka och Filet mignon. Kan också avnjutas med valnötter, fikon och jordgubbar. Efter två till tre års flaskåldring kommer detta vin att utmärka sig när det paras med ädla viltfåglar och fjäderfä.

MEDALJER


ArmAs Kangun

Detta fräscha vin har aromer av inhemska frukter som aprikoser och gröna äpplen samt vita blommor och vilda örter. Smaken är rik, fyllig och bestående.

PASSAR TILL

Färska ostar, grönsaker, fisk och vita kötträtter. Passar även utmärkt att avnjutas som aperitif.

MEDALJER


ArmAs Karmrahyut

Detta unika vin presenterar intensiva aromer av mogna röda frukter, rosenblad och kryddor. Ett fylligt vin med en sur balans och fasta tanniner. Noter av honung, laurel och vanilj, en mélange i vild harmoni.

PASSAR TILL

Åldrad ost, lamm, kryddiga köttstuvor såväl som till soppor med härdat fläsk.

MEDALJER


 

ArmAs Karmrahyut Reserve

Det här vinets briljanta och intensiva färg kommer från den inhemska Karmrahyut druvan som definierar druvans unika egenskaper. “Karmir-hyut” betyder “röd juice” på armeniska vilket representerar vinets intensiva röda färg. Lagrad i 24 månader i ekfat från Frankrike och Karabakh är resultatet ett vin med djärva aromer av tranbär, körsbär, plommon och rosenblad samt noter av vitpeppar och kanel som framhäver dess komplexitet. Smakerna av frukter och kryddor kompletteras tillsammans med de söta tanninerna till en elegant struktur. Avslutet är beständigt och ihållande samt påminner om Armeniens storsinta jord och vinsjäl.

PASSAR TILL

Ostar, anka och Filet mignon. Kan också avnjutas med valnötter, fikon och jordgubbar. Efter två till tre års flaskåldring kommer detta vin att utmärka sig när det paras med ädla viltfåglar och fjäderfä.

MEDALJER


ArmAs Rosé

Djärva aromer av röda frukter och rosenblad. Fräsch och len med smaker av jordgubb, röda körsbär, rosor och honung som stimulerar detta behagliga vin.

PASSAR TILL

Fräscha sommarrätter, mixade sallader, lätt kött, kryddiga förrätter likväl som med frukter och ostar. Passar även utmärkt att avnjutas välkyld som aperitif.

MEDALJER


ArmAs Semi-Sweet Kangun

Detta semi-söta vin kommer från de bästa Kangun druvorna som skördas en kort tid efter att de mognat. Endast det renaste mustet som långsamt fermenteras med kontrollerad temperatur används. Vinet har en varm bärnstensfärg med en härlig viskositet. Aromer av mogna aprikoser, ananas, torkade plommon och hasselnöt balanseras med en fräsch brygg av mogna röda äpplen och lätta tanniner på gommen, vilka intensifierar smakupplevelsen.

PASSAR TILL

Färska frukter, desserter, bakelser eller kakor gjorda på frukt och nötter. Passar även utmärkt att avnjutas som aperitif.

MEDALJER


ArmAs Voskehat

Voskehat är den gyllene druvan på ArmAs vingårdar. Skörden från dess vulkaniska jord ger detta vin uthållighet, komplexitet och elegans. Vinet visar på intensiva och eleganta aromer av frukter och kryddor såsom melon, gröna äpplen, timjan, färsk rosmarin och lime. I gommen framträder dessa aromer ytterligare och åtföljs av frisk mineralitet och stabil struktur.

PASSAR TILL

Färska ostar och fisk. Passar även utmärkt att avnjutas som aperitif.

MEDALJER


ArmAs Voskehat Reserve

Vinmakaren har noga handplockat druvorna för detta vin och fatjäst dem i de finaste ekfaten från Frankrike och Karabakh vilket ytterligare förfinar vinet med dess 10 månaders lagring. Detta vin har uppnått gyllene luminans med lämplig densitet. Doften av äpple, vita blommor, hasselnöt och vanilj är perfekt balanserade med de rika mineraler som framhävs i gommen.

PASSAR TILL

Ostar, ostron, hälleflundra och vita kötträtter. Kan också avnjutas som aperitif eller tillsammans med mandel, äpplen, mango och aprikoser.

MEDALJER