Alkkemist Gin

Gin
Spanien
40 %
70 cl

Artikelnr (HORECA): 103-001

Systembolagets artikelnr: 82772

Gin
Spanien
40 %
70 cl

Artikelnr (HORECA): 103-001


Alkkemist är ett ultra-premium gin som får sin unika karaktär från destillationsprocessen som enbart sker 12 gånger per år, under fullmåne.

Alkkemist tillverkas på en bas av kornalkohol som destillerats 3 gånger. Ginet tillverkas i traditionella koppar alembics där den destilleras 4 gånger. Enbart hjärtat av varje destillation extraheras för att erhålla en ren blandning som garanterar en perfekt fusion mellan kornet och de 21 växter som noga utvalts i produktionen.

Alkkemist är det första ginet som använder Muskatdruvan i sin framställning, utvald från de bästa gårdarna. Druvan läggs till först i slutet av destillationsprocessen för att tillföra en utsökt och exklusiv doft.

DOFT

Mjuk och komplex doft av mentol, kryddor, tall, anis, kryddnejlika, torkade citrusskal och ett mjukt blommigt avslut av rosor och druvor.

SMAK

Dominerande smak av citrus som transformeras till en krämig sötma av druvor och jordgubbar. Kryddigt avslut av anis och paprika.

KARAKTÄR

Lätt, mjuk och len.

SERVERINGSTIPS

Alkkemist passar utmärkt att drickas med is, utan några tillsatta ingredienser. Dessutom är Alkkemist förträfflig att avnjutas i traditionella cocktails som Dry Martini, Gin och Tonic samt Negroni.

Kategori:

Mer information

Varumärke